Ongediertebestrijding voor particulieren

De aanwezigheid van ongedierte kan grote schade aanrichten aan uw goederen maar kan ook een bedreiging vormen voor uw algemene gezondheid. Door aantasting van het hout door de houtwormkever of de boktor kan uw kostbare bezit, bijvoorbeeld uw woning, ernstige schade oplopen. In het ergste geval kan de schade die deze insecten aanbrengen er toe lijden dat u vloeren of gedeeltes van de dakconstructie moet vervangen.

Ondervindt u hinder van knaagdieren zoals ratten of muizen dan denkt u waarschijnlijk in eerste instantie aan de knaagschade die deze knaagdieren veroorzaken. Maar door de uitwerpselen en urine van knaagdieren kan de gezondheid van uw gezin groot gevaar lopen.

Heeft u last van mieren, vlooien, papiervisjes, zilvervisjes, wespen of ander ongedierte? Wij helpen u snel en vakkundig van uw probleem af! Daarnaast adviseren wij u ook hoe u dit in de toekomst kunt voorkomen. Het is dan ook van groot belang dat er tijdig hulp van een professional wordt ingeroepen. Ratex Nederlandse Bestrijdingsonderneming is hiervoor de aangewezen partner en heeft jarenlange ervaring met het ongediertebestrijding voor de particulier.

Neem contact met ons op en wij zullen u vrijblijvend adviseren hoe wij u snel en vakkundig van dienst kunnen zijn.

Openingstijden

Maandag 09:00-18:00
Dinsdag 09:00-18:00
Woensdag 09:00-18:00
Donderdag 09:00-18-00
Vrijdag 09:00-18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Adresgegevens

Ratex Nederlandse Bestrijdingsonderneming [ Route ]
P. Hans Frankfurthersingel 202
1060 TP Amsterdam

020 610 10 40

Muizen
Muizen in huis is meer dan alleen maar vervelend: ze kunnen een ernstig gezondheidsrisico betekenen, in het bijzonder in keukens of speelruimten van kinderen. Een muis kan verder grote schade toebrengen aan uw huis en meubilair door aan hout en plastic te knagen. Met hun geknaag aan elektrische bekabeling kunnen muizen zelfs woningbranden veroorzaken.

Ratten
Ratten vormen een aanzienlijk gezondheidsrisico voor mensen en huisdieren. Ziekten die door ratten worden overgebracht zijn onder meer salmonella, de ziekte van Weil, E. coli en TBC. Ratten dragen ook vlooien, mijten en teken bij zich en kunnen acute allergische reacties veroorzaken. Ratten die uw huis binnenkomen, zelfs als dat niet direct in een woongedeelte is, vormen een bijzonder ernstig probleem. Elk rattenprobleem in huis moet onmiddellijk worden aangepakt.

Kakkerlakken
Kakkerlakken in huis leveren een hoog risico op. Ze dragen tal van ernstige ziekten bij zich, waaronder salmonella, dysenterie, gastro-enteritis en tyfus. Het risico is vooral hoog in huizen met kinderen, ouderen of zieken. Uitwerpselen van kakkerlakken kunnen verder eczeem en astma veroorzaken. Ook afgezien van de gezondheidsrisico’s zijn kakkerlakken bijzonder onsmakelijk om in huis te hebben. Niet alleen zien ze er eng uit, maar ze produceren ook een onaangename geur die blijft hangen aan het voedsel en de voorwerpen waarmee ze in contact komen.

Zilvervisjes
Zilvervisjes zijn een veelvoorkomend probleem in huizen. Ze worden vaak aangetroffen in koele omgevingen met een hoge luchtvochtigheid, zoals keukens en badkamers. Ook komen ze vaak in nieuwbouwwoningen voor, omdat de betonnen muren en het hout nog vochtig zijn. Ze staan ook wel bekend onder de naam suikergast. Zilvervisjes worden vaak aangezien voor de andere franjestaarten: ovenvisjes of papiervisjes. Ovenvisjes komen voor op goed verwarmde plaatsen, zoals keukens en bakkerijen. Papiervisjes komen algemeen voor in verwarmde gebouwen. Meubels die tijdelijk bij een verhuisbedrijf in opslag hebben gestaan zijn vaak besmet.

Houtwormen
Houtworm is een verzamelnaam voor een aantal torren en kevers die beschadigingen aan hout toebrengen, zoals de huisboktor (ook wel bekend als boktor) en de spinthoutkever. De term ‘houtworm’ wordt gebruikt voor de larve- of wormfase van het insect, waarin het gaten boort in hout en hout eet. Houtworm kan een ernstige bedreiging vormen voor het hout in huizen. Na verloop van tijd wordt het hout door de houtwormgaten zwakker en dat kan uiteindelijk leiden tot het instorten van het gebouw. Er zijn verschillende soorten houtworm, waaronder de houtkever en de bonte knaagkever. Raadpleeg onze ongediertegids over houtaantasters voor meer informatie over de diverse soorten houtworm.

Spinnen
Er zijn maar heel weinig spinnen die mensen bijten en er zijn maar twee groepen spinnen die als gevaarlijk worden beschouwd; de zwarte weduwe en de bruine kluizenaar. De meeste spinnenbeten hebben weinig tot geen effect op mensen en slechts een paar vereisen enige medische aandacht. Toch zijn er veel mensen met een diepgewortelde angst voor spinnen. Spinnen in huis kunnen bijzonder hinderlijk zijn. Ze houden zich graag op in warme, donkere, nauwe ruimten, zoals kieren in muren, hoeken en ventilatieopeningen en onder dakranden van huizen. Andere soorten blijven liever buiten en weven hun web in de schuur, in de tuin of bij de buitenverlichting. Spinnen zijn meestal hinderlijk vanwege de spinnenwebben die zij weven.

Bel nu naar RATEX